Tijdens de eindejaarsperiode is onze toonzaal gesloten van 25 december t.e.m. 2 januari.

Logo ACK - Beter Wonen

Je keuken of interieur renoveren? ACK staat jou bij in 8 stappen.

Bij het renoveren van jouw keuken of interieur zijn er heel wat aandachtspunten om rekening mee te houden. Maak eerst voor jezelf uit wat je wil doen met de te verbouwen ruimte. Wens je de indeling te veranderen en structurele aanpassingen in de ruimte door te voeren of ga je gewoon voor een nieuwe look en wil je meer hedendaagse materialen te gebruiken?

Het vertrekpunt is telkens wat jij verwacht van de ruimte. Om je op een persoonlijke en efficiënte manier door dit renovatietraject te loodsen, ondersteunen we jou waar nodig. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Onderstaand stappenplan zet je alvast een heel eind op weg.

Plan gerust een afspraak om jouw project in detail te bespreken.

1. Bezoek aan de te renoveren ruimte

Bij renovaties komen we meestal ter plaatse kijken om een correcte inschatting te maken van de eventuele aanpassingen en aandachtspunten bij het uitvoeren van de werken. Alles is met elkaar verbonden is een uitspraak die vaak terugkomt bij bouwen- en verbouwen. Om tot een mooi en praktisch eindresultaat te komen, schatten we verschillende factoren op voorhand goed in. Het gegeven meedenken met de klant zit zeer sterk in ons DNA verankerd.

Bij een herinrichting is ons vertrekpunt steeds de bestaande ruimte. Mogelijks zijn aanpassingen aan vloer, plafond, muren of verlichting / technieken noodzakelijk. Een juiste inschatting en volgorde van werken is een goed fundament om samen met jou verder te bouwen en kan in bepaalde gevallen ook nutteloze kosten voorkomen.

Uiteraard nemen we alle nodige maten voor het opmaken van een ontwerp: we gaan van losse ideeën naar een duidelijke visualisatie van het geheel!

bezoek aan de te renoveren keuken

2. Voorstel van het ontwerp

Na ons bezoek wordt een 3D ontwerp van de ruimte gemaakt waarin we aandacht besteden aan alle (persoonlijke) details. Eventuele aanpassingen aan de vloer, technieken, muren worden verwerkt en besproken in het ontwerp om jou een totaaloverzicht te geven van de werken.


De planning wordt steeds in overleg met jou opgemaakt en bevestigd.

3D ontwerp voor keukenrenovatie

3. Voorbereidende werken voor renovatie

Na jouw akkoord, bereiden we de verbouwing verder voor. In eerste instantie zal er voor de te renoveren ruimte of keuken een volledig technisch plan worden opgemaakt zodat duidelijk is welke technieken moeten voorzien worden in functie van het ontwerp.

Indien gewenst voorzien wij de coördinatie van voorbereidende werken met onze vaste partners en vakmensen. Denk bijvoorbeeld aan vloer- en plakwerken of  technieken.

We leggen vooraf ook telkens de timing voor het project vast.

In de meeste gevallen van renovatie moet de oude keuken of het oud meubilair worden uitgebroken voordat de technieken of vloer kunnen worden aangepast. Ook op dit vlak ontzorgen we jou graag.

Het afval wordt op een efficiënte en verantwoorde wijze verwerkt. Dat past binnen onze Beter Wonen filosofie. Meer weten over de missie van ACK 

4. Definitieve opmeting en controle

We nemen op regelmatige basis polshoogte van de vorderingen van de werken zodat we tijdig kunnen anticiperen waar nodig. Zodra de ruimte klaar is voor opmeting, komen we ter plaatse de maten controleren in functie van het opgemaakte ontwerp.

Daarnaast kijken we de eventuele technieken na met het oog op een vlotte, efficiënte plaatsing. Denk hierbij aan elektriciteit, sanitaire leidingen maar ook bijvoorbeeld ventilatieventielen die geplaatst werden.

Indien zo voorzien in het ontwerp, plaatsen we  gyproc-plafond met passende verlichting of voorzien we bijvoorbeeld nieuwe (MDF-)muurtjes. Het is de bedoeling dat de ruimte helemaal klaar staat voor de plaatsing van het meubilair.

5. Productie en bestellingen

Na de definitieve opmeting kunnen we de nodige voorbereidingen treffen voor productie van het meubilair. Ook de toestellen, het sanitair en toebehoren worden bevestigd aan onze leveranciers.

6. Plaatsing van de keuken en/of interieur

De keuken of het interieur wordt volgens de regels van de kunst gemonteerd door onze plaatsers. Er wordt extra aandacht besteed aan de afwerkingspunten en details zodat we fier kunnen terugkijken op ons werk.

Wanneer het meubilair netjes geplaatst is, kan – indien van toepassing – de opmeting voor de stenen werkbladen gebeuren zodat de steenkapper de steen op maat kan verwerken voor de latere plaatsing ervan.

7. Afwerking van jouw renovatie

We volgen op tot de laatste afwerkingen, meestal is dit het plaatsen van de (natuur-)steen. We vinden het belangrijk dat je de nodige nazorg en tips krijgt qua onderhoud van de keuken of het interieur. Je ontvangt van ons een overzicht na afwerking van jouw project.

Wij hebben een aparte service-kalender zodat we onze klanten de nodige ondersteuning kunnen geven bij service of herstellingen. Je kan ons steeds telefonisch bereiken of via service@ack-beterwonen.be

8. Kookdemonstraties en evenementen

In onze showroom organiseren we op regelmatige basis kookdemonstraties. We zien dit als een vervolg op de service die we jou willen bieden. Hou hiervoor zeker onze website en social media in de gaten om te zien wanneer de volgende demo zal plaatsvinden. We weten uit ervaring dat dit zeer aangename en leerrijke avonden zijn voor onze klanten!

Beter wonen met ACK - bezoek onze showroom

Jouw renovatieproject
met ons bespreken?

Laat je inspireren

Vul onderstaand formulier in en download ons lookbook (PDF).

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.