Tijdens de eindejaarsperiode is onze toonzaal gesloten van 25 december t.e.m. 2 januari.

Logo ACK - Beter Wonen

Ontwerp badkamermeubilair: 6 belangrijke aandachtspunten

badmeubel

| Delen via: 

1

Functie van het meubel

Denk goed na wat je allemaal in het meubel wil opbergen en welke specifieke ruimte je daarvoor nodig hebt. Misschien kan je je huidige badkamer als referentiepunt gebruiken. Wat vind je goed en wat stoort jou precies? Deze punten kunnen als basis dienen voor de bespreking van je badkamerontwerp met je interieurbouwer.

2

Maatwerk

In heel wat badkamers is maatwerk niet alleen mooi meegenomen maar zelfs noodzakelijk om zowel esthetisch als praktisch tot een goed eindresultaat te komen. De meubelopstelling is één schakel in de ketting. Deze is afgestemd op de wastafel, de kraan, eventueel de spiegel en de verlichting en de gebruiker(s) zelf natuurlijk. Het is belangrijk dat deze verschillende elementen goed op elkaar afgestemd worden in de ontwerpfase van je badkamer. Vandaar dat wij steeds een volledig ontwerp uitwerken als basis van het badkamerproject.

3

Materiaalkeuze

Denk steeds aan de ruimtelijke context van de badkamer bij de keuze van de materialen. Vochtbestendigheid, hygiëne, onderhoudsvriendelijkheid, antislip of anti-fingerprint: het zijn maar enkele eigenschappen die van belang kunnen zijn. Maak gerust een afspraak voor bijkomend advies.

4

Technieken en ontwerp badkamer

In een normale situatie volgen de technieken op het ontwerp. Je interieurbouwer zal een technisch schema opmaken waarmee de loodgieter en/of elektricien aan de slag kan. Op die manier voorkom je dat de technieken achteraf nog moeten aangepast worden en voorkom je  extra kosten.

5

Design badkamermeubel

Sommige mensen opteren om bepaalde materialen of accentkleuren in de hele woning door te trekken om op die manier tot een mooi, harmonieus geheel te komen op het vlak van interieur. Anderen willen de badkamer net een aparte uitstraling geven, los van de rest van de woning. Wij geven graag vrijblijvend advies op het vlak van design en eventuele combinatiemogelijkheden. Houd steeds het totaalplaatje voor ogen: naast het meubilair zijn ook de vloer- en wandbekleding in grote mate bepalend voor de look & feel van de ruimte.

6

Prijs

Net als andere ruimtes in huis hangt de prijs grotendeels af van de gebruikte materialen, de oppervlakte, de noodzakelijke bewerkingen, eventuele accessoires …

Algemene tip:   het is een goed idee om met een aantal ‘must-haves’ en daarnaast ‘nice to haves’ te werken voor de badkamer. Noteer deze op een overzichtelijk lijstje. Dit helpt je inzicht te verkrijgen en om, o.a. in functie van het beschikbare budget, de juiste keuzes te maken en prioriteiten te stellen.

 

Wil je graag advies inwinnen over het ontwerp van jouw badkamerproject?
Plan hier een afspraak en we zien elkaar binnenkort in onze toonzaal!

Vertel ons je plannen!

Geen idee waar te beginnen? Of ben je net helemaal voorbereid? We helpen je hoe dan ook graag op weg.

ACK - vertel ons je plannen

Laat je inspireren

Vul onderstaand formulier in en download ons lookbook (PDF).

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.