Tijdens de eindejaarsperiode is onze toonzaal gesloten van 25 december t.e.m. 2 januari.

Hoe onderhoud je een composiet werkblad?

Een composiet werkblad is makkelijk in onderhoud.

| Delen via: 

Degelijk onderhoud van een composiet werkblad is zeer belangrijk. Of je nu een werkblad hebt uit composiet, graniet of laminaat. Hoe beter je het onderhoudt, hoe langer het zal meegaan.

Volg deze eenvoudige tips en je composiet werkblad blijft langer mooi:

 

Wat is composiet?

Composiet bestaat uit ongeveer 95% natuurlijke kwarts en is vermengd met granietkorrels, kleurpigment en polyesterhars. De kwaliteit van het werkblad wordt voornamelijk bepaald door de verhoudingen van de verschillende componenten.

Er bestaan ook verschillende soorten composiet afhankelijk van de natuursteen die wordt gebruikt. Zo is er kwartscomposiet en zelfs marmer- of granietcomposiet.

 

Hoe je composiet werkblad onderhouden?

Voor je begint, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen gepolijst composiet en gezoet/gebrand composiet.
Het verschil is makkelijk te zien. Gepolijst composiet heeft namelijk een volledig glad oppervlak. Een werkblad in gebrand composiet oogt matter en is wat ruwer.

 

Hoe onderhoud je een gepolijst composiet werkblad?

Een werkblad van gepolijst composiet is eigenlijk heel makkelijk schoon te maken. Gebruik een sopje van warm water en zacht schoonmaakmiddel of soda. Wrijf met een doek en het sopje het oppervlak schoon en droog het werkblad met een schone handdoek. Gebruik je soda, spoel dan het werkblad zeker met voldoende water.

 

Hoe onderhoud je een gezoet of gebrand composiet werkblad?

Door de specifieke oppervlaktestructuur van dit soort composiet kan het lastiger zijn om het schoon te maken. Vetvlekken en vingerafdrukken zijn ook beter zichtbaar.

Net zoals bij een gepolijst werkblad gebruik je ook hier een sopje van warm water en schoonmaakmiddel. Gebruik hier geen doek, maar beter een spons. Dat beweegt wat makkelijker mee met het oppervlak van het blad. Droog erna goed af met een schone handdoek.

 

Hardnekkig vuil verwijderen

Hardnekkig vuil, zoals aangekoekte etensresten of vetvlekken, kan je behandelen met CIF Cream en een zacht schuursponsje. Spoel het gereinigde werkblad goed na met water zodat er geen zeepresten achter blijven. Droog daarna het oppervlak met een schone doek.

Opgelet: ga bij hardnekkig vuil nooit aan de slag met bijtende schoonmaakmiddelen zoals aceton of thinner. Dit tast het werkblad aan en laat lelijke plekken achter.

 

Heb je een composiet werkblad en kan je nog wat tips gebruiken over het onderhoud ervan? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen je graag!

PS: Heb je in je keuken een granieten werkblad? Lees dan hier onze onderhoudstips!

Vertel ons je plannen!

Geen idee waar te beginnen? Of ben je net helemaal voorbereid? We helpen je hoe dan ook graag op weg.

ACK - vertel ons je plannen

Laat je inspireren

Vul onderstaand formulier in en download ons lookbook (PDF).

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.