Tijdens de eindejaarsperiode is onze toonzaal gesloten van 25 december t.e.m. 2 januari.

Lade-indeling van Orgalux: orde en overzicht in de keuken

lade indeling orgalux

| Delen via: 

Wanneer we het hebben over een nieuwe keuken denken velen in de eerste plaats aan de keukenkasten en de gehele look van de ruimte. Dat is uiteraard niet onbelangrijk, maar je goed voelen in je keuken zit ook in de kleine details. Zo’n doorslaggevend detail is bijvoorbeeld de lade indeling. Bij ACK Keukens werken we hiervoor samen met Orgalux, het huismerk van het bedrijf Van Hoecke.

We hadden het met Liesbet Weckx, Orgalux-consulente, over lade-indelingen die je helpen orde en overzicht te bewaren in de keuken. Maak hieronder kennis met enkele toppers uit het Orgalux-gamma.

 

Wat is Orgalux en waarom kies je ervoor?

Orgalux is een merk van het bedrijf Van Hoecke uit Sint-Niklaas en is specifiek gefocust op alles wat met lade indelingen voor Blum laden te maken heeft. Zoals de naam van het merk al doet vermoeden, ligt het zwaartepunt in de combinatie van organisatie en luxe. De lade-indelingen van Orgalux zijn gemaakt voor de keukenlades van het Oostenrijks bedrijf Blum, waar Van Hoecke de hoofdverdeler voor is in de Benelux, een partner van veel keukenbouwers. Ook ACK werkt voor keukenbeslag samen met Van Hoecke.

“In een keuken waar luxe en kwaliteit de overhand hebben, kan je simpelweg geen plastic bak gebruiken om het bestek in te leggen”

“Orgalux is een logische keuze voor klanten die er veel belang aan hechten dat het volledige plaatje klopt”, legt Liesbet uit. “In een maatkeuken waar luxe en kwaliteit de overhand hebben, kan je simpelweg geen plastic bak gebruiken om het bestek in te leggen. We merken dat consumenten het essentieel vinden om hun keukenlades op een esthetische en praktische manier in te delen, passend bij een keuken waarin geleefd mag worden.”

Basispakket of plug-in

“Orde in je keukenlade zorgt voor orde in je hoofd. Rust in de keuken is het uitgangspunt van onze lade-indelingen en dat weerspiegelt zich in de basisopbouw van Orgalux-producten”, licht Liesbet toe. De indelingen bestaan uit drie basisafmetingen, namelijk een kader van 10, 20 en 30 cm. Deze kaders kan je eindeloos combineren en de tussenschotten aan de binnenkant kan je verschuiven naargelang je specifieke noden. De indelingen van Orgalux zijn immers ontworpen om veelzijdig en flexibel in je keuken te gebruiken. Keukenbouwers en consumenten kunnen hierbij kiezen voor een basispakket of voor een plug-in.

Een basispakket bevat de juiste spullen om mee aan de slag te kunnen. In dit pakket zit ook een installatiebrochure met handige tips om het maximum te halen uit de indelingen. De kaders zijn verkrijgbaar in soft-touch zwart en grijs. Een basispakket is gemaakt voor verschillende ladehoogtes en is verkrijgbaar in 500 en 600 mm diepte.

Bij een pakket voor een keukenkastlade met een diepte van 500 mm, past de bestekverdeling dus perfect van voor tot achter in de lade. Bij keukenbouwers – zoals ook bij ACK Keukens het geval is – zit er standaard al een antislipmatje in de besteklade. Hierdoor blijft alles mooi op z’n plaats liggen.

De anti-slipmatjes zijn verkrijgbaar in grijs en zwart. Bij Orgalux raden we dan ook altijd aan om ton-sur-ton te werken: een grijze antislipmat in combinatie met grijze verdelingen ofwel een zwarte antislipmat met zwarte verdelingen. Omdat de binnenkant van de bestekindeling altijd grijs is, bekomen we met ton-sur-ton het mooiste resultaat – maar uiteraard kan de klant dit vrij kiezen.”

“Omdat de binnenkant van de kaders altijd grijs is, bekomen we met ton-sur-ton het mooiste resultaat”

Consumenten kunnen daarnaast ook werken met de app. Onderaan de keukenlade hangt een sticker. Wanneer je die sticker scant, ga je automatisch naar de webshop van Orgalux waar je suggesties krijgt die passen bij de stijl en afmetingen van jouw keukenlade. Consumenten beslissen op deze manier volledig zelf welke producten ze willen gebruiken in hun keukenlades.

Orgalux in je keuken gebruiken: 4 onmisbare producten

De Orgalux-producten die het vaakst in de kijker staan, zijn uiteraard de eetbestekbak en de werkbestekbak. Daarnaast omvat het Orgalux-gamma ook losse onderdelen die zowel keukenbouwers als consumenten weten te waarderen:

  • Kruidenhouders – Doordat de tussenschotjes lichtjes gekanteld zijn, zie je in één oogopslag welke kruiden je allemaal hebt. Je kiest voor een hoog kruidenrek waarbij je de kruiden verticaal zet of voor een lage kruidenhouder om de kruiden horizontaal te plaatsen.
  • Flesverdelingen – Losse flessen zoals olie, azijn en dressings kunnen gemakkelijk omvallen en lekken in je keukenlade. Een flesverdeling biedt hiervoor een handige oplossing. Ook in de lade waarin je afwasproducten en detergenten plaatst, zijn flessenhouders heel praktisch.
  • Dwarsverdeling voor deksels – Je lade met kookpotten ogen al snel een rommeltje door de vele potdeksels die ertussenin liggen. De dekselaccessoires van Orgalux voorkomen dit door een speciale verdeling waarmee de deksels netjes tegen de binnenwand van de lade geplaatst worden. Deze dwarsverdeling voor deksels is bovendien helemaal niet duur.
  • Foliesnijders – Een stukje folie nemen, leidt vaak tot frustraties in de keuken. De foliesnijders van Orgalux zorgen ervoor dat dit volledig verleden tijd is. Je snijdt de folie in één vlotte beweging op de gewenste afmeting. De foliesnijder is bovendien speciaal gemaakt om in de laden van Blum te passen.

Materiaal en onderhoud

De meeste producten van Orgalux zijn vervaardigd uit roestvrij staal – kwalitatief, stevig en gemaakt om een keukenleven lang mee te gaan. Ook qua onderhoud hoef je je geen zorgen te maken. Gewoon eens afnemen met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel volstaat.

Wil je graag meer weten over het indelen van keukenkasten met Orgalux of ben je benieuwd wat de mogelijkheden bij ACK hiervoor zijn? Neem contact op of plan een vrijblijvende afspraak in voor een bezoek aan onze toonzaal of voor een gesprek bij jou thuis.

Bronnen:
Van Hoecke, Orgalux

Vertel ons je plannen!

Geen idee waar te beginnen? Of ben je net helemaal voorbereid? We helpen je hoe dan ook graag op weg.

ACK - vertel ons je plannen

Laat je inspireren

Vul onderstaand formulier in en download ons lookbook (PDF).

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.