Tijdens de eindejaarsperiode is onze toonzaal gesloten van 25 december t.e.m. 2 januari.

‘Duurzaamheid’ – hoe passen we dit toe bij ACK Beter Wonen?

Go Forest

| Delen via: 

Het thema ‘duurzaamheid’ is brandend actueel. We zien rondom ons vele organisaties en individuen die op dit thema inpikken door in aanbod of infrastructuur te kiezen voor ‘duurzame’ producten en toepassingen.

Bij ACK is duurzaam denken en handelen de laatste jaren meer en meer deel geworden van onze bedrijfsfilosofie, het is een rode draad doorheen de samenwerking met klanten & andere stakeholders. We willen op die manier onze verantwoordelijkheid opnemen voor toekomstige generaties & bewust omgaan met onze omgeving en natuur.

Passend bij een regionaal familiebedrijf geloven we rotsvast dat we daarvoor niet naar de andere kant van de wereld hoeven te kijken of grootse campagnes hoeven op te zetten. Neen, onze focus ligt op wat we hier & nu, op regionale bodem kunnen ondernemen. Direct impact hebben.

 

Wat doen we concreet? We zetten onze belangrijkste initiatieven even op een rij voor jou:

 

 • fenix nano toonzaal
  plaatmateriaal van Fenix (ultramat), producent die sterk inzet op duurzaamheid & CO2-neutraliteit

  Bewuste keuze voor nationale productie & partners in de leveranciersketen van ons bedrijf

 

 • Goed overwogen materiaalkeuzes: denk aan de FSC labeling voor hout/plaatmateriaal waarmee gewerkt wordt maar ook kiezen voor kwalitatieve materialen met een lange levensduur (en dus minder behoefte aan vervanging)

 

 • Ontwerpen van interieurs met een visie op de komende 20-25 jaar: geen excentrieke, zeer trendgevoelige ontwerpen maar eerder tijdloos, rekening houdend met veranderende behoeften van de klant in de tijd.

 

 

 

 • Inbouwtoestellen: onze ‘ACK-groene lijst’ – een selectie van inbouwtoestellen op basis van verbruik, prestaties & prijs die we voor onze klanten gemaakt hebben.
   

  lijst inbouwtoestellen
  ‘Groene lijst’ inbouwtoestellen

   

 • Stimuleren hergebruik: bij uitbraak van bestaand meubilair of keuken wordt hout gerecycleerd & toestellen een 2e leven gegeven via onze vaste partners

 

 • Bijdragen aan verduurzaming van onze omgeving: samenwerking met GoForest om ontbossing in België tegen te gaan en bomen te planten dicht bij ons. Klik hier & volg ons herbebossingsproject in Lasne op de voet!

 

goforest lasne
Herbebossingsproject ACK te Lasne

 

 • Focus op efficiëntie binnen de organisatie: door efficiënt te denken en handelen bespaar je niet alleen tijd maar voorkom je bijvoorbeeld ook overbodig heen-en weer rijden tussen werven. Kleine acties maar als je het optelt, een grote impact.

Vertel ons je plannen!

Geen idee waar te beginnen? Of ben je net helemaal voorbereid? We helpen je hoe dan ook graag op weg.

ACK - vertel ons je plannen

Laat je inspireren

Vul onderstaand formulier in en download ons lookbook (PDF).

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.